Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kampanjen Making Cities Resilient för att minska städers sårbarhet

Kampanjen Making Cities Resilient, ska främja genomförandet av Sendai Framework for Disaster Risk Reduction, som är en internationell handlingsplan för att minska sårbarheter för katastrofer.

Delta i kampanj för att minska städers sårbarhet

Kampanjen Making Cities Resilient, ska främja genomförandet av Hyogo Framework for Action, HFA, en internationell handlingsplan för att minska sårbarheter för naturkatastrofer. Genom att delta i kampanjen får kommunen stöd och verktyg för att bygga resiliens mot naturolyckor på lokal nivå och skapa ett hållbart samhälle som kan möta framtidens förändringar.

Kunskapsbank för Making Cities Resilient

Hur bygger andra städer resiliens? Här samlar vi erfarenheter från våra deltagare, dokumentation från konferenser och goda exempel.

Vad är resiliens och hur skapas det?

Resiliens är ett systems långsiktiga förmåga att motstå, klara av och återhämta sig efter förändringar. För ett samhälle handlar det om förmågan att på ett hållbart sätt hantera allt från politiska oroligheter till naturkatastrofer.