Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Katastrofriskreducering

MSB är sedan 2015 Sveriges kontaktpunkt och nationell samordnare för arbetet med Sendai Framework for Disaster Risk Reduction 2015-2030, Sendairamverket. Ramverket syftar till att reducera riskerna för och minska konsekvenserna av olyckor och katastrofer.

Sendairamverket för katastrofriskreducering 2015-2030

Sendairamverket för katastrofriskreducering 2015-2030 antogs vid FN: s tredje världskonferens i Sendai, Japan, den 18 mars 2015. Sendairamverket är det efterföljande ramverket till Hyogo Framework for Action (HFA) 2005-2015.

Kampanjen Making Cities Resilient för att minska städers sårbarhet

Kampanjen Making Cities Resilient, ska främja genomförandet av Sendai Framework for Disaster Risk Reduction, som är en internationell handlingsplan för att minska sårbarheter för katastrofer.

Naturolyckor

MSB arbetar med att förebygga och mildra effekterna av naturhändelser, främst jordskred, ras i jord och berg, skogsbrand, storm och översvämning samt att anpassa samhället till ett förändrat klimat.

Rapporter och studier

Här finns rapporter och studier från Sveriges arbete med katastrofriskreduceringsarbete.