Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vägledning för processorienterad informationskartläggning

Tipsa om artikeln
MSB och Riksarkivet har tillsammans tagit fram en vägledning som stöd för både offentliga och privata organisationer i arbetet att kartlägga sin verksamhetsinformation.

Grunden till ett systematiskt säkerhetsarbete

Syftet med vägledningen är att stödja kartläggningen av information i en organisation. Kartläggningen kan sedan vara grunden för de aktiviteter som följer av ett systematiskt informationssäkerhetarbete som informationsklassning, riskanalyser, kontinuitets- och incidenthantering, men också för den nya arkivredovisningen.

Ett stöd vid E-förvaltning

Vägledningen kan vara ett stöd då gemensamma tjänster tas fram som i de projekt som drivs inom ramen för E-delegationen. Både MSB och Riksarkivet är medlemmar i E-delegationen som ska utveckla den svenska e-förvaltningen.
 
E-delegationen ska bland annat koordinera de statliga myndigheternas IT-baserade utvecklingsprojekt samt följa upp dess effekter för medborgare, företagare och medarbetare. E-förvaltning bygger på informationshantering och därför blir skyddet av information en viktig fråga. MSB samordnar samhällets informationssäkerhet och Riksarkivet har ett uppdrag att stödja det långsiktiga bevarandet av information.
 
 
Vägledning för processorienterad informationskartläggning
Dagens samhälle bygger i hög grad på informationshantering. De uppgifter som utförs av företag, myndigheter, kommuner och landsting förut...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB493
Antal
Ej i lager
 
Publicerad: 2012-12-10 kl. 16:01
Kontakt:
Christoffer Karsberg Christoffer.Karsberg@msb.se