Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stöd för krisberedskapsmyndigheternas arbete med informationssäkerhet i RSA 2015

Tipsa om artikeln
MSB har tagit fram ett stöd för krisberedskapsmyndigheternas arbete med regleringsbrevsuppdraget 2015 rörande informationssäkerhet. Regleringsbrevsuppdraget ska enligt regeringen redovisas i respektive myndighets risk- och sårbarhetsanalys (RSA).

Regeringen har beslutat att de myndigheter som har ett utpekat ansvar för krisberedskap särskilt ska redovisa sitt arbete med informationssäkerhet 2015. Arbetet och redovisningen ska enligt myndigheternas respektive regleringsbrev ske inom ramen för årets RSA. Ett av regeringens uttryckta syften med att ställa detta krav är att skapa en lägesbild inom informationssäkerhetsområdet.

Det stöd som MSB tagit fram syftar både till att underlätta arbetet för berörda myndigheter och till att göra det enklare för mottagarna av redovisningarna att sammanställa materialet.

Stödet innehåller förslag på hur uppdraget kan tolkas, genomföras och redovisas. Det är helt frivilligt att använda.

Målgruppen för stödet är de myndigheter som har ett särskilt ansvar för krisberedskapen enligt förordningen (2006:942) om krisberedskap och höjd beredskap.

Stöd för arbetet med regleringsbrevsuppdrag 2015 - Informationssäkerhet i RSA - tolkning, genomförande, redovisning
Detta stöd är tänkt att underlätta arbetet för de statliga myndigheter som på särskilt uppdrag från regeringen ska bedöma och redovisa in...
Publikationsnummer:
MSB864
 
 

Läs mer om risk- och sårbarhetsanalys (RSA)

Publicerad: 2015-05-19 kl. 10:58
Kontakt:
Helena Andersson Helena.Andersson@msb.se