Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utbildning och signalskyddskonferenser

Tipsa om artikeln
En grundläggande förutsättning för att säkert och effektivt kunna implementera och använda kryptografiska funktioner är att de som nyttjar eller på annat sätt hanterar kryptografiska funktioner har en kunskap och behörighet för detta.
Behörighet för signalskydd och andra nationellt godkända kryptografiska funktioner ges genom utbildning vid Totalförsvarets signalskyddsskola, TSS, som är en del av Försvarsmaktens Ledningsregemente i Enköping.
 
Myndighet som tilldelats nationellt godkända kryptografiska funktioner ska anmäla sitt behov av utbildning till Totalförsvarets signalskyddsskola.

För att över tiden kunna behålla sin behörighet och sin kompetens ska signalskyddschefen, som ansvarar för signalskydd och säkra kryptografiska funktioner vid respektive myndighet, delta i de signalskyddskonferenser som årligen genomförs på central respektive regional nivå. Försvarsmakten, Försvarets radioanstalt och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ansvarar för och bjuder in till dessa möten.
Publicerad: 2009-12-07 kl. 16:30
Kontakt:
Ronny Harpe Ronny.Harpe@msb.se