Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Metodstöd för informationssäkerhet

Tipsa om artikeln
Tillsammans med andra myndigheter har MSB tagit fram ett metodstöd som ska stödja verksamheters informationssäkerhetsarbete med att införa och tillämpa ett ledningssystem för informationssäkerhet, LIS.

Metodstödet för informationssäkerhet syftar till att stödja alla typer av organisationer som ska införa och tillämpa ett ledningssystem för informationssäkerhet, LIS. Utgångspunkten för detta är de internationella standarderna i ISO 27000-serien. Metodstödet har tagits fram för att underlätta och stödja informationssäkerhetsarbete i både offentlig och privat verksamhet. Detta för att öka tilliten till information och informationstjänster samt etablera och upprätthålla ett befogat förtroende för samhällets funktioner.

Informationssäkerhet är ett komplext område som kräver insatser på en rad olika nivåer och av flera aktörer. Myndigheterna har här en viktig roll med sina olika utpekade uppdrag. Samarbete där olika myndigheters kompetens och arbetsinsatser kombineras är en förutsättning för att säkerställa en hög informationssäkerhetsnivå i samhället.

Allt resultat i form av rekommendationer, vägledningar och ramverket finns tillgängligt på webbplatsen:

www.informationssakerhet.se

Publicerad: 2010-02-22 kl. 13:41 | Senast granskad:2014-01-07 kl. 13:11
Kontakt:
Helena Andersson Helena.Andersson@msb.se
No such user