Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stöd inom området informationssäkerhet

MSB ger råd och stöd inom området informationssäkerhet. Här hittar du information och verktyg, bland annat i form av e-utbildningar, vägledningar och webbplatser.

Oavsett om du arbetar med informationssäkerhet inom myndigheter, kommuner, landsting, företag eller organisationer kan du ha användning för MSB:s stöd. Hela listan hittar du i vänstermenyn.

Industriella informations- och styrsystem

Störningar i industriella informations- och styrsystem leder inte enbart till att dyrbar utrustning kan förstöras, utan kan även orsaka avbrott i kritiska verksamheter. Följden kan bli omfattande kostnader och förlorat förtroende för såväl det enskilda företaget som för samhället i stort. Här kan ni läsa mer om hur ni kan höja säkerheten i era industriella informations- och styrsystem samt hur MSB arbetar inom området.

Säkra kryptografiska funktioner

I ett utvecklat informationssamhälle är organisationers information ofta verksamhetskritisk. Med hjälp av säkra kryptografiska funktioner kan du skydda dina informationstillgångar.

DISA- utbildning informationssäkerhet

DISA är MSB:s informationssäkerhetsutbildning för användare och erbjuds alla organisationer kostnadsfritt.

Metodstöd för informationssäkerhet

MSB:s metodstöd för systematiskt informationssäkerhetsarbete riktar sig till dig som arbetar med informationssäkerhet i en organisation, oavsett verksamhetsområde och storlek på organisation. Metodstödet ska kunna användas om din organisation står i startgroparna för att införa det systematiska arbetssättet men också om din organisation redan har mycket på plats.