Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Samverkansgruppen för informationssäkerhet – SAMFI

Tipsa om artikeln
SAMFI är en grupp bestående av myndigheter med särskilda uppgifter inom området informationssäkerhet. Gruppen träffas 6 gånger per år och syftet är att underlätta samarbetet genom informationsutbyte och samverkan.
SAMFI bildades 2003 i samband med en framtagen strategi för samhällets informationssäkerhet. I samband med att MSB bildades 1 januari 2009 övertog myndigheten ansvaret för SAMFI.  

Visionen för SAMFI

SAMFI-gruppen har enats om en gemensam vision:
SAMFI skall verka för säkra informationstillgångar i samhället avseende förmågan att upprätthålla önskad konfidentialitet, riktighet och tillgänglighet samt genom informationsutbyte och samverkan stödja de medverkande myndigheternas arbete avseende samhällets informationssäkerhet i syfte att uppfylla visionen.

Aktivitetsområden för SAMFI

SAMFI:s verksamhet fokuseras på genomförande av åtgärdsförslagen i den nationella handlingsplanen för samhällets informationssäkerhet.
  
SAMFI bör dessutom ha beredskap för att hantera frågeställningar inom huvudsakligen följande aktivitetsområden:
  • Strategi och regelverk
  • Tekniska frågor och standardiseringsfrågor
  • Nationellt och internationell utveckling inom informationssäkerhetsområdet
  • Informationsaktiviteter
  • Övningar och utbildning
  • Hantering och förebyggande av IT-incidenter  

Myndigheter som ingår i SAMFI-gruppen

 
 
 
Publicerad: 2009-12-15 kl. 16:18 | Senast granskad:2015-03-06 kl. 10:15
Kontakt:
Ronny Harpe Ronny.Harpe@msb.se