Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rättslig reglering av betydelse för informationssäkerhet

Tipsa om artikeln
Rättsliga regelverk fyller en viktig roll för att bygga upp informationssäkerhet både nationellt och internationellt. I vissa fall handlar det om att specificera ett särskilt skydd för viss typ av information medan i andra påbjuds ett sätt att arbeta med informationssäkerhet på mer generell nivå.
På sidorna inom detta område följer en kort redogörelse för några av de mest centrala rättsliga regleringarna med länkar till regeltexten där så är möjligt. Urvalet har skett mot bakgrund i vilken utsträckning regelverken stödjer konfidentialitet, riktighet och tillgänglighet hos information.
 
I många fall har generellt formulerade krav på ordning vid informationshantering indirekt stor betydelse för arbetet med informationssäkerhet. Regleringen kan beröra logiska skydd men även skydd av den fysiska miljön och den organisatoriska strukturen.
Publicerad: 2009-12-04 kl. 11:23
Kontakt:
Helena Andersson Helena.Andersson@msb.se