Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Informationssäkerhetsrelaterade händelser

Nedan återfinns olika informationssäkerhetsrelaterade händelser, som påverkat tjänster och infrastrukturer i samhället. MSB har bevakat händelseutvecklingen och i någon form deltagit i hanteringen av händelsen.

Tieto-störningarna

MSB presenterade i februari 2012 en rapport om driftstörningen hos Tieto i november 2011. Det är en studie om konsekvenser för samhället vid allvarliga it-incidenter.

Nätattackerna mot svenska myndigheter

Mellan den första och den femte oktober 2012 genomfördes överbelastningsattacker mot ett antal svenska myndigheter och organisationer inom bland annat banksektorn och media. MSB har med anledning av överbelastningsattackerna skrivit ett PM om händelseförloppet och vidtagna åtgärder.