Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Informationssäkerhet

MSB har i uppgift att samordna arbetet med samhällets informationssäkerhet. Arbetet berör hela samhället – från organisationer, kommuner, andra myndigheter och företag, till enskilda individer. MSB stödjer förebyggande åtgärder och arbetar med att främja ett systematiskt långsiktigt arbete med informationssäkerhet på alla nivåer i samhället.

Roll och uppdrag

MSB har i uppgift att samordna arbetet med samhällets informationssäkerhet. Arbetet berör hela samhället – från organisationer, kommuner, myndigheter och företag till enskilda individer. MSB stödjer förebyggande åtgärder och arbetar med att främja ett systematiskt långsiktigt arbete på alla nivåer i samhället.

Stöd inom informationssäkerhet

MSB ger råd och stöd inom området informationssäkerhet. Här hittar du information och verktyg, bland annat i form av e-utbildningar, vägledningar och webbplatser.

NIS-direktivet

NIS-direktivet genomfördes i Sverige 2018 och ställer krav på säkerhet i nätverk och informationssystem. Reglerna omfattar leverantörer av samhällsviktiga tjänster och vissa digitala tjänster. Dessa leverantörer kan finnas i både privat och offentlig sektor.

Publikationer informationssäkerhet

Här hittar du ett urval av aktuella publikationer, faktablad och rapporter inom området informationssäkerhet.