Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 Pusselbit med texten Lokal samverkan

Lokal samverkan inom nationella strategin för stärkt brandskydd

Tipsa om artikeln
Vissa grupper kan vara särskilt utsatta för brand eller svåra att nå med information. En del i den nationella strategin för stärkt brandskydd är att hjälpa till med identifiering av grupper och stötta arbetet med att öka brandskyddet i de grupperna.
Det kan gälla de allra äldsta, funktionsnedsatta, personer som vårdas i hemmet, människor med annat modersmål än svenska, ensamstående med missbruksproblem eller andra socialt utsatta personer.
 
Genom samverkan i kommunen mellan olika förvaltningar och fastighetsägare kan man ofta identifiera dessa på individnivå och därefter anpassa åtgärder för att stärka deras brandskydd.

Lokal samverkan, vad händer?

Riskutsatta grupper

Projektgruppen för "Riskutsatta grupper" är det första avslutade projektet inom strategin. Gruppen har tagit fram vägledningen Brandsäker bostad för alla. Den beskriver hur man på kommunal nivå kan arbeta för att identifiera brandrisker och erbjuda riskreducerande åtgärder hos personer som är i behov av ett stärkt individanpassat brandskydd. Det finns även en kort informationsfilm om vägledningen.
 
Publicerad: 2011-04-14 kl. 11:30 | Senast granskad:2014-12-03 kl. 14:59
Kontakt: Enheten för brand- och olycksförebyggande arbete