Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

SMS-tjänst för gratis påminnelse

Tipsa om artikeln
Nästan alla hushåll i Sverige har en brandvarnare. Men i var tionde bostad – 400 000 hushåll – fungerar den inte. SMS-tjänsten som påminner om att testa kan förändra det.

På webbplatsen – www.skyddadigmotbrand.se – fyller den som vill få en gratis påminnelse via SMS i sitt mobilnummer. 

Anpassad till olika enheter

SMS-tjänsten är ett bra kampanjaktivitet vid till exempel Brandvarnardagen, mässor och hembesök. Den kan fungerar som en "isbrytare" för att prata brandskydd. Den som är intresserad skriver enkelt in sitt mobilnummer på sidan från sin mobil, surfplatta eller dator.

Bädda in SMS-tjänsten på egen webbplats - fyra tips

Det är närmare 10 000 personer som idag prenumererar på SMS från tjänsten, som är helt gratis både att prenumerera på och installera på sin egen webbsida. Det finns tre olika sätt för det.

Om er webbplats har möjlighet att bädda in externt material kan ni använda https://aktivmotbrand.msb.se så får ni tjänsten direkt på den egna webbplatsen och den kommer att fungera precis som den gör på skyddadigmotbrand.se.

Om ni administrerar webbplatsen själva och har möjlighet att ändra i koden kan ni bädda in sidan med hjälp av en särskild plugin som tagits fram för ändamålet. Klistra in nedanstående kodsnutt nedan där ni vill att sidan ska dyka upp.

<!-- MSB Aktiv mot brand banner -->
<div id="msb-amb"></div>
<script src="https://aktivmotbrand.msb.se/gui/js/banner.js"></script>
<!-- END MSB Aktiv mot brand banner -->

Om ni inte administrerar er egen webbplats kan ni be organisationens kommunikatör, IT-avdelning, webbredaktör eller annan administratör med denna åtkomst att hjälpa till.

Om inget av ovan stämmer in på din situation så mejla till aktivmotbrand@msb.se så hjälper vi till att lägga upp SMS-tjänsten.

Hur hanteras mobilnumret

Mobilnumret registreras i en databas som MSB äger och ansvarar för. Mobilnumret lämnas inte ut och används enbart för SMS-utskicket. Varje person väljer själv med vilket intervall som hen vill bli påmind om testet.

Publicerad: 2015-11-25 kl. 14:53 | Senast granskad:2018-11-12 kl. 14:13
Kontakt: Aktiv mot brand aktivmotbrand@msb.se

Skydda dig mot brand hemma
Antal
Ej i lager