Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Material för Aktiv mot brand 2018

Tipsa om artikeln
Med start den 1 december och hela december månad satsar MSB på annonsering i sociala medier med budskapet "Skydda dig mot brand - Testa din brandvarnare". Här kan du läsa om den övergripande planeringen och ladda ned årets material.

Övergripande planering

De aktuella kanalerna är Facebook, Instagram, Snapchat och Youtube och radio: Rix FM, Star FM och NENT Plus. Nytt för det här året är ett samarbete med ett par olika influncers. De får i uppdrag att ta upp huvudbudskapet och skapa material som visas i deras egna kanaler. Följande profiler är engagerade för uppdraget:

Målgrupper för satsningen 2018 är: unga vuxna 20 - 30 år, 35 - 49 år och allmänheten. 

Material som din organisation kan dela

  • MSB:s pressmeddelande - Skickas torsdag 29 november kl 8. Det går bra att din organisation plockar text från detta till eget pressmeddelande. Då kommer din organisations logga vara avsändare. Se mapp nedan.
  • Film: Skydda dig mot brand - Testa din brandvarnare - MSB:s krisberedskapsprofil Heidi Andersson.
  • Film: Hemberedskap - Skydda dig mot brand. En intruktiv film med Heidi Andersson där hon visar hur du förebygger brand vid ett elavbrott.
  • Inlägg som publiceras i MSB:s sociala medier.
  • Annonser - Banners från det gemensamma kampanjmaterialet.
  • Samarbete med influncers - Med start från 3 december. Dela material de gör i egna kanaler.
  • Sms-tjänsten på webben - Annonser och influncers hänvisar till www.skyddadigmotbrand.se.

Aktiv mot brand-kampanjen kommer också att synas i sociala medier även under januari och februari.  

Nedladdningsbart material

För att få materialet att sticka ut med har den vita bakgrundsfärgen bytts mot orange och tilläggsbudskapet är kortat. Som tidigare år finns original till annonser, affischer, flaggor, banners till webb och sociala medier.

Huvudbudskapet "Skydda dig mot brand" med tillägget "Testa din brandvarnare" betonar det egna ansvaret och omtanken om andra.

Kostnaden för produktion och annonsplats står den egna organistionen för. MSB stöttar med kostnadsfri anpassning av annonsmaterialet. Behöver du hjälp mejla då: msb@advant.se

Observera att det inte går att lägga in fler varumärken än Aktiv mot brand i materialet.

Skip Navigation Links.

 

Filmer

Länk till filmen

 

Länk till filmen

Publicerad: 2014-07-01 kl. 10:35 | Senast granskad:2018-11-28 kl. 14:46
Kontakt: aktivmotbrand@msb.se aktivmotbrand@msb.se

Skydda dig mot brand hemma
Antal
Ej i lager