Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Brandskydd i kulturbebyggelse

Tipsa om artikeln
Sveriges historiska byggnader och kulturarv behöver ett bra skydd mot brand. Varje år brinner objekt som är oersättliga och lösöre och det historiska värdet förloras.
Tät centrumbebyggelse, museer, kyrkor, slott och liknande kulturbyggnader kan förstöras av brand. Lagen (2003:778) om skydd mot olyckor säger att den enskilde ska vidta de åtgärder som behövs för att förebygga, förhindra eller begränsa skador till följd av brand med speciellt fokus på personskydd. Kulturminneslagen anger att det är en nationell angelägenhet att skydda och vårda vår kulturmiljö. Ansvaret för detta delas av alla.
 
Genom kunskap om risker och metoder för att förhindra bränder och begränsa de som uppstår ökar brandsäkerheten. MSB deltar på olika sätt i arbetet med att skydda kulturarvet. Bland annat finns stöd i handböcker både till dem som äger kulturbebyggelse och till räddningstjänsten i deras arbete med att förebygga bränder och planera för släckning.
 

Bedömning av brandskydd i kulturbebyggelse
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
PUBR00-291
Antal
Ej i lager
 
 
 
 
Publicerad: 2009-11-02 kl. 16:33 | Senast granskad:2013-09-26 kl. 13:11
Kontakt: Enheten för brand- och olycksförebyggande arbete