Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Anlagd brand

Många bränder i Sverige är anlagda. Anlagd brand är bland de vanligaste brandorsakerna i Sverige. MSB arbetar på olika sätt för att minska problemen med anlagda bränder. Anlagd brand är ett samhällsproblem och ett allvarligt brott.
45% av alla skolbränder är anlagda. Läs mer om arbetet med att minska antalet

Barn & eld

För några generationer sedan var eld ingenting man lekte med. Elden behövdes för den dagliga överlevnaden. Redan som små fick barnen lära sig hur de skulle använda elden på ett nyttigt sätt. Farorna fanns där, lika naturligt.

Minska risken för anlagd brand

Anlagda bränder är ett samhällsproblem och ett allvarligt brott som i värsta fall skördar liv. Bränderna kostar dessutom närmare en miljard kronor per år.