Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Informationsmaterial om sprängämnesprekursorer

Tipsa om artikeln
För att underlätta för näringslivet att efterleva reglerna om sprängämnesprekursorer tillhandahåller MSB ett antal verktyg. De flesta av dem har tagits fram inom ett EU-projekt och används av flera andra EU-länder.
Kontakt

Anna-Karin Engström
010-240 50 60

Claes Löfström
010-240 54 03

Lorens van Dam
010-240 43 44
 

Till reglerna om sprängämnesprekursorer

Informationsfolder för handeln

Foldern innehåller information om reglerna, vilka produkter som kan vara aktuella samt vägledning kring hur misstänkta beteenden kan uppmärksammas och hur rapporteringen lämpligen sker. Foldern och en tillhörande poster för butikspersonal kan laddas ned kostnadsfritt.

Till folder och poster för handeln

E-utbildning för butikspersonal

Utbildningen är till för att träna framför allt butikspersonal i att uppmärksamma misstänkta beteenden och ge vägledning kring hur de kan agera. Materialet görs endast tillgängligt för berörd handel. Kontakta någon av ovanstående personer om du är intresserad av detta.

Vägledning till internetförsäljning

Försäljning över internet innebär vanligen en hög grad av anonymitet och automatisering. För att kunna avgöra om en order över internet kan vara misstänkt har särskild vägledning tagits fram. Materialet görs endast tillgängligt för berörd handel. Kontakta någon av ovanstående personer om du är intresserad av detta.

Informationsfolder för lantbrukare

Lantbrukare hanterar ofta stora mängder mineralgödsel, varav vissa kan användas för att tillverka sprängämnen. Foldern innehåller praktiska råd kring förvaringen av mineralgödsel, och kan laddas ned kostnadsfritt.

Till foldern för lantbrukare

Publicerad: 2017-01-03 kl. 15:50
Kontakt:
Lorens Van Dam lorens.van.dam@msb.se