Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stöd till kommunerna

Här finns information som ska fungera som stöd till kommunerna vid handläggning av ärenden gällande försäljning av fyrverkerier.

Texterna baseras till största delen på broschyren "Försäljning av fyrverkerier" samt MSB:s föreskrifter (2016:3) om hantering av explosiva varor.

MSBFS 2016:3 föreskrifter om hantering av explosiva varor

Försäljning av fyrverkerier
Att hantera fyrverkerier innebär vissa risker. Riskerna finns inte bara när de avfyras, utan även när de förvaras eller säljs. Det är där...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB519
Antal
Ej i lager
 

Tillståndsansökan

Här finns de viktigaste uppgifterna som behöver finnas med i tillståndsansökan för försäljning och förvaring av fyrverkerier.

Lathund tillståndsprövning

Denna tabell ger dig som tillståndshandläggare en guide till var i lag, förordning eller föreskrifter du finner stöd för dina bedömningar vid tillståndsprövning.

Checklista - kommuner

För att underlätta tillämpning av reglerna om saluförande och förvaring av fyrverkerier kan bland annat checklistor användas.

Bild på fyrverkeriförsäljning

Här kan du se en skiss som beskriver vad man bör tänka på vid försäljning av fyrverkerier.