Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Försäljning av fyrverkerier

Tipsa om artikeln
Här får du en överblick av de författningar och andra publikationer som MSB har när det gäller försäljning av fyrverkerier.

För att läsa mer om tillståndsprövning vid försäljning, förvaring av fyrverkerier med mera, klicka på de olika rubrikerna i menyn till vänster.

MSB har tagit fram en broschyr där du som försäljare av fyrverkerier kan läsa mer om hur du gör för att söka tillstånd hos kommunerna och vilka krav som ställs på dig. Broschyren kan beställas i tryckt form här nedan:

Försäljning av fyrverkerier
Fyrverkerier kan orsaka svåra skador på både människor och byggnader om de antänds och avfyras okontrollerat, används felaktigt eller ova...
Publikationsnummer:
MSB1155
 
 

Vid förvaring av fyrverkerier i ett förråd finns bestämmelser i 9 kap. i MSB:s föreskrifter om hantering av explosiva varor (MSBFS 2016:3).

MSBFS 2016:3 föreskrifter om hantering av explosiva varor

Samlad information till kommunerna

Nedan finns samlad information till kommunerna som är tillståndsmyndighet. Informationen ska fungera som stöd till kommunerna i deras arbete med tillståndsprövning av verksamheter som vill sälja fyrverkerier.

Stöd till kommunerna

Publicerad: 2013-11-20 kl. 08:49 | Senast granskad:2016-08-16 kl. 08:00
Kontakt:
Rolf Weinander Rolf.Weinander@msb.se