Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Fyrverkerier

Hantering av fyrverkeriartiklar är förknippad med risker. Detta gäller inte bara när man avfyrar ett fyrverkeri utan även för hantering såsom förvaring, transport och försäljning av fyrverkeriartiklar.

Frågor & svar

Här finns flera vanliga frågor som handlar om fyrverkerier. Det är frågor om vilka regler som gäller, vad MSB:s roll är, hur man bör använda dem med mera.

Olyckor och fyrverkerier

Varje år skadas drygt 100 personer så allvarligt av fyrverkerier att de behöver uppsöka sjukvården (slutenvård och/eller specialiserad öppenvård). De vanligaste skadorna från fyrverkerier är bränn- och sårskador. Skador på händer är vanliga liksom skador på huvudet, ansikte och ögon. Det är nästan lika vanligt att det är en åskådare som skadas som att det är den som avfyrar pjäsen.

10 råd för ett säkrare fyrverkeri

Här hittar du 10 råd för ett säkrare fyrverkeri. (Du måste vara minst 18 år för att få köpa och hantera utomhusfyrverkerier).