Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Handböcker

Tipsa om artikeln
Här kan du ladda ner handböcker om explosiva varor.
Handböckerna riktar sig till den som har behov av en samlad bild över vilka regler och andra förutsättningar som gäller för en viss verksamhet inom något av MSB:s expertområden.
 
Utgångspunkten för handböckerna är i de flesta fall de regler som MSB utfärdat för verksamheten. Dessa regler presenteras i handboken på ett mer lättillgängligt och pedagogiskt sätt. Avsikten är också att sätta in reglerna i deras sammanhang och förklara och tydliggöra innebörden för den som ska tillämpa dem praktiskt.
 

Pyroteknisk utrustning för fordon (PU) – Destruktion, förvaring och hur du söker tillstånd för sådan verksamhet.

Handboken innehåller råd och anvisningar för säker hantering av PU i olika situationer samt anvisningar och blankett till att söka tillstånd för destruktion. Den vänder sig framför allt till företag i bilbranschen som hanterar PU. 
 
Pyroteknisk utrustning för fordon (PU)
Handbok för destruktion, förvaring och hur du söker tillstånd för sådan verksamhet..   Handboken om PU har omarbetats efter de ändringa...
Publikationsnummer:
MSB470
 
  

Förvaring av explosiva varor

Det är många krav som ska uppfyllas för att kunna förvara explosiva varor säkert. Dessa krav finns i 9 kap. Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter (MSBFS 2016:3) om hantering av explosiva varor. Handboken ”Förvaring av explosiva varor” som togs fram till de tidigare gällande föreskrifterna om förvaring av explosiva varor är fortfarande användbar då de tekniska kraven inte har ändrats.

Handbok: Förvaring av explosiva varor
Utkom 2010, reviderad i juni 2012. 
Publikationsnummer:
MSB 0178-10
 

Övriga litteratur

Det finns litteratur som främst är framtagen för skyddsrumsfrågor, men som kan vara användbara.

Litteratur och erfarenheter om skyddsrum

Publicerad: 2009-11-11 kl. 16:52 | Senast granskad:2016-08-15 kl. 13:06
Kontakt:
Rolf Weinander Rolf.Weinander@msb.se