Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Explosiva restprodukter

Tipsa om artikeln
Att hantera explosiva varor medför risker. Detta gäller inte minst när man ska ta hand om avfall som innehåller explosiva restprodukter.
Fakta

En återvinningscentral eller ett mellanlager där man tar emot explosiva restprodukter är alltid tillståndspliktigt enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor.

 
MSB har tagit fram en informationsskriften "Information om explosiva restprodukter i avfallshantering" som sammanfattar de krav som lagstiftningen om brandfarliga och explosiva varor ställer på hantering av explosiva restprodukter.
 
Skriften visar hur kommuner och återvinningsföretag kan ta om hand sådana som av olika anledningar har kommit till
  • obemannade miljöstationer
  • bemannade återvinningscentraler
  • mellanlager

Information om explosiva restprodukter i avfallshantering
MSB har tagit fram en informationsskrift som sammanfattar de krav som lagstiftningen om brandfarliga och explosiva varor ställer på hante...
Publikationsnummer:
MSB 0035-09
 
Publicerad: 2009-11-11 kl. 16:05
Kontakt:
Rolf Weinander Rolf.Weinander@msb.se