Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Förteckningar inom området brandfarliga gaser och vätskor

Tipsa om artikeln
MSB har sammanställt förteckningar över brandfarliga varor, som innehåller de uppgifter om varorna som behövs från brand och explosionssynpunkt.
Denna förteckning finns i form av två sökbara databaser, en för brandfarliga gaser och vätskor och en för gruppering av organiska peroxider. Den senare förteckningen återfinns på en separat sida:
 
 
MSB har även sammanställt en förteckning över certifierade och typgodkända objekt i en databas.

Brandfarliga gaser och vätskor

I databasen Brandfarliga gaser och vätskor kan du ta reda på om en gas eller vätska är brandfarlig. Sökningen visar om en viss vara är en brandfarlig gas eller vätska. Du kan söka på:
  • kemiskt namn
  • flampunktsområde
  • CAS-nummer
  • EG-nummer
  • summaformel
  • normaltillstånd (gas/vätska vid 20˚C och 1 atmosfärs tryck)
Databasen är inte fullständig utan återger endast de vanligen förekommande gaserna och vätskorna.
 
 
Vill du veta mer om innehållet i databasen om brandfarliga gaser och vätskor finns information om detta på en separat sida:
 
Publicerad: 2009-11-10 kl. 12:03
Kontakt:
No such user