Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kontrollrapporter för cisterner och rörledningar

Tipsa om artikeln
Nya cisternföreskrifter från MSB och Naturvårdsverket träder i kraft från och med 1 juli 2018, vilket medför uppdaterade kontrollblanketter.

Kontrollrapporter anpassade för de nya föreskrifterna finns tillgängliga på hemsidorna hos branschorganisationerna SPT (Scandinavian Petroleum Technic Association) samt STOR (Sveriges Tankrengörings- och Saneringsföretags Riksförening).

De nya föreskrifterna om cisterner med anslutna rörledningar för brandfarliga vätskor från MSB och Naturvårdsverket medför ändringar i de kontrollrapportblanketter som hittills har använts för kontroll enligt äldre föreskrifter.

 I samband med ikraftträdandet av de nya föreskrifterna MSBFS 2018:3 och NFS 2017:5 (länk till den) har branschorganisationerna:

  • uppdaterat och anpassat blankettmallar till MSB:s nya cisternföreskrifter och
  • tagit fram en helt ny kontrollrapport som är anpassad till Naturvårdsverkets krav på sekundära skydd inom vattenskyddsområden.

MSB kommer inte längre att tillhandahålla kontrollrapporter på sin hemsida, utan hänvisar till branschorganisationernas respektive sidor.

Informationsmöte

Den 6 september 2018 kommer SPT tillsammans med STOR och SPBI att anordna ett informationsmöte om de förändringar som de nya föreskrifterna innebär. Mötet kommer att hållas på Arlanda, filmas och websändas direkt. MSB, Naturvårdsverket och Swedac kommer att medverka.

Publicerad: 2014-11-17 kl. 14:56 | Senast granskad:2018-06-29 kl. 15:47
Kontakt:
Ingela Hellberg Ingela.Hellberg@msb.se