Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Systemgranskning

Tipsa om artikeln
Gasapparater, som till exempel gasspisar, ska vara CE-märkta och installerade enligt tillverkarens anvisningar. För industriinstallationer där brännarsystemet sällan är CE-märkt som en helhet ska verksamhetsutövaren kunna visa att anläggningen är tillräckligt säker.
Kontakt

David Gårsjö
010-240 5274

Lars Synnerholm
010-240 4348

 
Detsamma gäller för brännare för biogas, eftersom en brännare inte kan vara CE-märkt för biogas såvida inte biogasen uppgraderats till naturgaskvalité.
 
Praxis inom gasbranschen är att utföra en systemgranskning enligt EGN 2014 (Energigasnormen). Systemgranskning utförs av behöriga systemgranskare.
 
Branschorganisationen Energigas Sverige (tidigare Svenska gasföreningen) ger ut EGN 2014 och har kontaktuppgifter till behöriga systemgranskare.
 
En godkänd systemgranskning resulterar i ett systemgodkännande samt en märkning på brännarinstallationen (se bilden nedan).

 
Systemgodkännandemärke
Systemgodkännandemärke
 

Publicerad: 2010-12-14 kl. 09:57 | Senast granskad:2014-01-20 kl. 10:20
Kontakt:
No such user
Lars Synnerholm larsy@msb.local