Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Gasolflaska P6, 14 liter

Gasol

Tipsa om artikeln
Här finner du information om hantering av gasol.
Gasol för hem och fritid
Reviderad juni 2013 Varje år inträffar ett antal olyckor i samband med att privatpersoner använder gasol. De flesta tillbud sker vid anv...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB 0173-10
Antal
Ej i lager
 
 

Gasol i skolor

Gasolanläggningar i skolor är utsatta för slitage och åverkan som är betydligt mer omfattande än på många andra arbetsplatser. Vid projektering måste man därför ta hänsyn till skolmiljön. Informationen innehåller förslag på hur man kan installera, underhålla och använda gasolanläggningar i skolor.
 

Gasol i restauranger

Gasolanläggningar i restauranger omfattas av de strängaste reglerna till skydd mot brand och explosion. Informationen är avsedd att ge restauranger ett enkelt underlag för att göra en godtagbar gasolinstallation och visar ett sätt att uppfylla lagstiftningens krav.

För vissa tillfälliga restaurangverksamheter finns särskilda undantag gällande tillstånd för hantering av gasol.

Läs mer om tillstånd för gasol i vissa tillfälliga publika verksamheter

Kontroll av gasolcisterner

I informationen finns exempel på checklistor för kontroll av gasolanläggningar med cisterner samt vägledning för utformning av tillståndsbeslut.
 

Kontroll av gasolcisterner

Publicerad: 2009-11-10 kl. 10:16 | Senast granskad:2014-06-12 kl. 10:22
Kontakt:
No such user
Christer Sandqvist Christer.Sandqvist@msb.se