Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Bad med barngrupp

Tipsa om artikeln
Att bada är bra för barns utveckling. Det ger nyttig träning av kondition, motorik och sociala färdigheter och är en härlig upplevelse som stimulerar alla sinnen. Får barnen dessutom goda kunskaper i simning och badvett grundläggs ett livslångt positivt förhållande till vatten.
Bad är tyvärr inte riskfritt. Varje år skadas minst 1 600 barn så allvarligt i samband med bad att de måste uppsöka akutvården.

Att ansvara för barn som badar ställer höga krav på säkerhet.

MSB har i samarbete med Svenska Simförbundet, Svenska Livräddningssällskapet och Svenska rådet för hjärt- och lungräddning, tagit fram en broschyr med tips på hur riskerna kan minskas.

Broschyren innehåller:
  • Förberedelser inför badet
  • Bra att ta med-lista
  • Badvettsregler
  • Tips vid samling
  • Tips på säkerhetsåtgärder under och efter badet
  • Tips på lekar och simövningar
  • Hjärt- lungräddningsinstruktion
 
Säkerhet vid bad med barngrupp
Att ansvara för barn som badar ställer höga krav på säkerhet. I broschyren finns tips på hur riskerna kan minskas. Innehållet är riktat ...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB427
Antal
Ej i lager
 

Söker du mer information om vattensäkerhet?

www.dinsakerhet.se finner du filmer och råd om vattenlivräddning, hjärt- lungräddning, poolsäkerhet, tsunami, utströmmar, flytvästar med mera.
 
Publicerad: 2012-10-25 kl. 10:19