Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kommunalt säkerhetsarbete

MSB är pådrivande i arbetet med förebyggande åtgärder inom området skydd mot olyckor och krisberedskap. Vi arbetar bl. a med att stimulera kommuner och myndigheter att utveckla sitt arbete med åtgärder som ökar säkerheten för den enskilda

Nyheter äldres säkerhet
 

Handböcker och rapporter

Genom handböcker, råd och tips om förebyggande åtgärder och nya arbetssätt, förmedlar MSB kunskap till dig som arbetar med att förebygga olyckor hos äldre inom kommuner, landsting och andra organisationer.

Vanliga olyckstyper hos äldre

Äldre personer är överrepresenterade i nästan alla typer av olyckor. Varje år skadar sig över 100 000 äldre på olika sätt. Fallolyckorna är det vanligaste.

Fakta och äldrestatistik

Äldre personer, 65+, är överrepresenterade i skadestatistiken. Den enskilt största skadehändelsen är fallolyckan och antalet skador till följd av fallolyckor kan förväntas öka de närmaste åren, när antalet äldre i samhället ökar.