Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Tillskott till krisberedskap och civilt försvar i regeringens budgetförslag

2017-09-21 kl. 10:49
För att stärka förmågan hos bevakningsansvariga myndigheter och andra aktörer inom civilt försvar tillför regeringen permanenta medel, vilket motsvarar totalt 1,3 miljarder kronor under 2018-2020. Medlen ska tillföras kommuner, landsting, länsstyrelser, övriga bevakningsansvariga myndigheter och frivilliga försvarsorganisationer. Det framgår av regeringens förslag till budget, som presenterades den 20 september 2017.

Allmänheten bjuds in till försvarsdag under övningen Aurora

2017-09-22 kl. 09:30
Söndagen den 24 september kl. 11.00 – 16.00 genomför Försvarsmakten en försvarsdag för allmänheten på Gärdet i Stockholm. Försvarsdagen är en del i övningen Aurora där enheter från armén, marinen, flygvapnet och hemvärnet visar upp sina förmågor. Besökare bjuds också in att ta del av tips om hemberedskap och hur man kan packa sin egen krislåda hemma bland annat.

Ny grundutbildning med fler utbildningsplatser ska stärka beredskap

2017-09-20 kl. 12:14
MSB lanserar en ny grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap, Grib. Grundutbildningen ersätter nuvarande utbildning i räddningsinsats och är resultatet av ett utvecklingsarbete som pågått sedan 2014, i dialog och samarbete med företrädare för kommunal räddningstjänst från hela landet.

Årligt nordiskt generaldirektörsmöte i Köpenhamn

2017-09-18 kl. 10:53
Den 11-12 september deltog MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz i ett nordiskt generaldirektörsmöte i Köpenhamn. Generaldirektörerna från MSB och dess nordiska motsvarigheter träffas en gång per år för att diskutera prioriterade samarbetsområden och aktuella frågor.

Omfattande åtgärder krävs för att befolkningen ska ha tillräckligt skydd vid krig

2017-09-15 kl. 10:12
Befolkningsskyddet är inte tillräckligt inför ett väpnat angrepp på Sverige.Därför förbereder MSB intensifiering av arbetet med att utveckla och stärka befolkningsskyddet. Det kommer att krävas omfattande åtgärder under lång tid. Militärstrategiskt viktiga områden har prioritet. Det konstaterar MSB i en rapport till regeringen.

MSB är med och arrangerar den internationella konferensen ”Säkra städer i en osäker värld”

2017-09-13 kl. 14:55
Den 13-15 september står Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) värd för ”Stockholm Security Conference” på Artipelag, Värmdö. Temat för årets konferens är ”Secure Cities in an Insecure World”. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är tillsammans med Sveriges Riksdag och Stockholms stad, partners till SIPRI för genomförandet av konferensen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17