Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Året 2018: Kraftsamling för samhället

2019-02-21 kl. 15:30
2018 var ett år som verkligen testade systemet, såväl civilt som militärt, myndigheter, organisationer och privatpersoner. Vi hade översvämningar, torka och svårsläckta bränder som krävde en kraftsamling av hela det svenska samhället, inklusive MSB.

Ambitionshöjning för totalförsvaret

2019-02-21 kl. 11:00
I maj 2017 fick MSB och Försvarsmakten i uppdrag av regeringen att främja och utveckla en sammanhängande planering för totalförsvaret. Idag redovisas uppdraget och vi konstaterar att det arbete som vi har bedrivit tillsammans inom ramen för uppdraget har bidragit till att utveckla Sveriges totalförsvarsförmåga på många områden.

”Samhället måste öppna sig för mångfalden” – ny rapport om islamistisk informationspåverkan

2019-02-14 kl. 10:30
I dagarna inkom rapporten ”Samhället måste öppna sig för mångfalden”. Rapporten beskriver samhällets sårbarheter för islamistisk informationspåverkan och möjligheterna att reducera dessa sårbarheter.

Så förstärks förmågan att bekämpa bränder från luften

2019-02-12 kl. 11:55
Sverige behöver helikoptrar och flygplan för kunna bekämpa skogsbränder i framtiden. I dag lämnade MSB in svaret på regeringsuppdraget som redovisar behoven av förstärkt kapacitet avseende materiel, personalförsörjning och flygkapacitet. Utöver luftburna brandbekämpningsresurser behöver Sverige också bli bättre på samordning mellan räddningstjänsterna. - Det vi i dag lämnade in till regering är en kraftfull ambitionshöjning vad gäller förmågan att vattenbomba och fler utbildningsplatser, säger Dan Eliasson, generaldirektör på MSB.

Sammankoppling av radiokommunikationssystem stärker nordisk samverkan

2019-02-08 kl. 13:30
MSB har tillsammans med Erillsverkot i Finland lanserat tjänsten ISI-migrering Finland. Tjänsten kopplar ihop de svenska och finska TETRA-näten för radiokommunikation – Rakel och Virve.

Medborgarna känner ansvar för sin krisberedskap

2019-02-08 kl. 10:47
En studie visar på ett glapp mellan hur offentliga aktörer bedömer medborgarnas ansvarskänsla och förmåga vid en samhällskris och hur individen själv ser på sitt eget ansvar och förmåga.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17