Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Ny version av handbok om informationspåverkan

2019-01-18 kl. 10:45
Vår regering har bestämt att myndigheter ska kunna identifiera och möta påverkanskampanjer. MSB arbetar därför sedan 2014 aktivt med att identifiera, förstå och möta informationspåverkan. En viktig del i detta arbete är att genom kunskapsspridning skapa medvetenhet i samhället om informationspåverkan. MSB lanserar därför en ny version av handboken och kommer under våren att utbilda personal vid de bevakningsansvariga myndigheterna i användandet av handboken.

Det nya totalförsvaret - en hjälp på vägen

2019-01-17 kl. 08:30
MSB har tagit fram två publikationer som stöd för uppbyggnaden av det nya totalförsvaret: ”Det nya totalförsvaret, en hjälp på vägen – riskreducerande åtgärder för lokal avsedd för delgivning av hemliga uppgifter” och ”Det nya totalförsvaret, en hjälp på vägen – hantering av hemliga uppgifter i en fristående dator”.

Dan Eliassons tal på rikskonferensen Folk och Försvar

2019-01-14 kl. 16:01
Temat för Folk och Försvars rikskonferens andra dag är militärt och civilt försvar. MSB:s generaldirektör Dan Eliasson betonade i sitt anförande att de utmaningar Sverige har att möta kommer att kräva mycket mer resurser.

MSB medverkar på Folk och Försvars rikskonferens

2019-01-08 kl. 11:01
På söndag den 13 januari inleds Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen. MSB:s generaldirektör Dan Eliasson håller ett anförande och medverkar i en nordisk panel.

Barents Rescue 2019 - Samverkan för en bättre förmåga att hantera nödsituationer i Barentsregionen

2019-01-03 kl. 08:00
Övningen Barents Rescue utgör ett led i att, inom ramen för Barentsavtalet, utveckla förmågan till gränsöverskridande samverkan vid hantering av naturkatastrofer, omfattande olyckor och andra nödsituationer i Barentsregionen.

Nya föreskrifter om incidentrapportering för NIS-leverantörer

2018-12-20 kl. 13:50
Nu är MSB:s föreskrifter om incidentrapportering för samtliga NIS-leverantörer tillgängliga för nedladdning på MSB.se. Föreskrifterna träder i kraft 1 mars 2019.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17