Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Omfattande åtgärder krävs för att befolkningen ska ha tillräckligt skydd vid krig

2017-09-15 kl. 10:12
Befolkningsskyddet är inte tillräckligt inför ett väpnat angrepp på Sverige.Därför förbereder MSB intensifiering av arbetet med att utveckla och stärka befolkningsskyddet. Det kommer att krävas omfattande åtgärder under lång tid. Militärstrategiskt viktiga områden har prioritet. Det konstaterar MSB i en rapport till regeringen.

MSB är med och arrangerar den internationella konferensen ”Säkra städer i en osäker värld”

2017-09-13 kl. 14:55
Den 13-15 september står Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) värd för ”Stockholm Security Conference” på Artipelag, Värmdö. Temat för årets konferens är ”Secure Cities in an Insecure World”. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är tillsammans med Sveriges Riksdag och Stockholms stad, partners till SIPRI för genomförandet av konferensen.

Så deltar MSB i Aurora 17

2017-09-11 kl. 12:13
I dag, den 11 september, startar försvarsmaktsövningen Aurora 17. Det är den första och största i sitt slag på mer än 20 år. Försvarsmakten övar då alla sina stridskrafter samtidigt. Det är en nationell övning som avser att bygga ett starkare försvar och öka den samlade förmågan att möta ett angrepp mot Sverige. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, deltar i övningen i två olika roller för att stödja Försvarsmakten. MSB leder det civila motspelet och deltar som myndighet i motspelet.

MSB redo att hjälpa efter orkanen Irma

2017-09-08 kl. 15:40
Orkanen Irma, som drabbat Karibien och som i helgen passerar norra Kuba och Florida i USA, är en av de värsta som registrerats. Orkanens framfart slår hårt mot befolkning och infrastruktur. MSB följer utvecklingen och är redo att svara upp på förfrågningar om stöd.

Barents Rescue 2017

2017-09-05 kl. 12:07
MSB samordnar svenskt deltagande i den internationella övningen Barents Rescue som pågår denna vecka i Ryssland. Övningen genomförs vartannat år inom ett samarbetsavtal mellan Sverige, Finland, Norge och Ryssland och syftet är att länderna ska öva sig att kunna ge och ta emot hjälp vid stora gränsöverskridande olyckor eller kriser.

Informationssäkerhet för offentlig sektor genomförs för åttonde året i rad

2017-09-05 kl. 10:00
Den 5-6 september genomförs Informationssäkerhet för offentlig sektor 2017 för åttonde året i rad. På plats finns 600 personer som arbetar i kommuner, landsting, på länsstyrelser, myndigheter samt statligt och kommunalt ägda bolag.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17