Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Uppstartskonferens inför Krisberedskapsveckan

2019-02-04 kl. 12:54
Till våren genomförs Krisberedskapsveckan, kampanjen som ska öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för kris och krig. För att ge inspiration och idéer arrangerar MSB Uppstartskonferens Krisberedskapsveckan den 7 mars.

Med bättre statistik kan samhällets förebyggande arbete förbättras

2019-02-01 kl. 14:33
Förbättra insamlingar av data och förtydliga ansvar för att förbättra samhällets förebyggande arbete mot allvarliga personolyckor i hem- och fritidsmiljöarbetet, det föreslår MSB till regeringen.

Morgan Olofsson blir chef för MSB:s nya kommunikationsavdelning

2019-01-30 kl. 13:00
Morgan Olofsson har utsetts till chef för Avdelningen för kommunikation som bildas den 1 februari.

Brandkonferens med tema innovation och förändring

2019-01-25 kl. 15:24
Den 21–23 maj är det dags för årets Brandkonferens, som i år äger rum på Stockholm Waterfront. Temat är innovation och förändring, och MSB medverkar i flera programpunkter.

MSB:s operativa chef Jakob Wernerman nomineras till Årets ledarskapsinsats

2019-01-23 kl. 14:48
Tidningen Chef har nominerat Jakob Wernerman, chef för MSB:s enhet för insatser, till årets ledarskapsinsats. Nomineringen grundar sig på hans arbete som operativ chef under sommarens skogsbränder, där han ledde MSB:s operativa arbete att på nationell nivå hantera sommarens omfattande skogsbränder.

Ny version av handbok om informationspåverkan

2019-01-18 kl. 10:45
Vår regering har bestämt att myndigheter ska kunna identifiera och möta påverkanskampanjer. MSB arbetar därför sedan 2014 aktivt med att identifiera, förstå och möta informationspåverkan. En viktig del i detta arbete är att genom kunskapsspridning skapa medvetenhet i samhället om informationspåverkan. MSB lanserar därför en ny version av handboken och kommer under våren att utbilda personal vid de bevakningsansvariga myndigheterna i användandet av handboken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17