Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

MSB bidrar med en expert på propaganda, desinformation och vilseledning vid EEAS, StratCom East Task Force

2016-08-30 kl. 08:00
Från och med den 1 september och ett år framåt bidrar MSB med en expert vid European External Action Service (EEAS), StratCom East Task Force i Bryssel, med uppgift att följa och analysera rysk informationspåverkan (propaganda, desinformation och vilseledning).

MSB:s arbete med anledning av jordbävningen i Italien

2016-08-25 kl. 17:00
En kraftig jordbävning drabbade under natten till onsdagen den 24 augusti ett bälte av bergsbyar i centrala Italien. Många människor har omkommit, skadats och förödelsen är stor. MSB följer händelsen och står beredd att bistå Italien i hjälparbetet och har gjort förberedelser för att snabbt kunna bidra med olika typer av stöd om en förfrågan kommer.

Kammarrätten avslår överklagande angående utlämnande av uppgifter om it-incidenter

2016-08-23 kl. 16:04
Tidigare i år överklagade nyhetsbyrån Sirén ett beslut från MSB att inte lämna ut vissa uppgifter ur inkomna rapporter om allvarliga it-incidenter. Igår meddelade Kammarrätten i Göteborg sin dom. Siréns överklagande avslås.

Enkät om informationssäkerhet i transportsektorn

2016-08-15 kl. 10:55
MSB genomför en enkät riktad till den samhällsviktiga transportsektorn som en del i vår analys av ansvarsområdet samhällets informationssäkerhet. I enkäten ställs frågor om företagens arbete med informations- och cybersäkerhet.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17