Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Mötesplats Samhällssäkerhet 2017 – nu släpps delar av programmet

2017-04-27 kl. 13:32
Den 28-29 november arrangeras Mötesplats Samhällssäkerhet för fjärde gången på Kistamässan i Stockholm. MSB medverkar som partner tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Folk och Försvar.

MSB träffade Public Safety Canada

2017-04-26 kl. 16:20
Ett fruktbart möte hölls torsdag 20 april mellan MSB och Public Safety Canada. Mötets övergripande syfte var att bredda samarbetet mellan länderna, mer specifikt mellan MSB och Public Safety Canada, och att identifiera nya prioriterade områden att samarbeta kring.

Svenska studentlag framgångsrika i internationell cybersäkerhetspolicytävling

2017-04-26 kl. 13:40
I USA startade tankesmedjan Atlantic Council 2012 en årlig övnings- och tävlingsserie för universitetslag. Tävlingen handlade om att under tidspress kunna ta fram det bästa policyunderlaget till beslutsfattare i samband med samhälleliga och internationella cybersäkerhetskriser (Table Top Exercises, TTX). Konceptet överfördes senare till ett europeiskt sammanhang där Geneva Center for Security Policy (GCSP) blev ansvariga tillsammans med Atlantic Council.

Bristande resurser i länsstyrelsernas informationssäkerhetsarbete

2017-04-25 kl. 15:02
Länsstyrelser saknar viktiga förutsättningar för samordning och stöd av kommuners arbete med informationssäkerhet. Det visar studien "Länsstyrelsernas förutsättningar att stödja kommuner gällande informationssäkerhet", som har tagits fram av Institutionen för Informationsteknologi vid Högskolan i Skövde, på uppdrag av MSB.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17