Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

MSB stöttar räddningstjänsten med anledning av branden i Asphyttan

2018-05-29 kl. 15:26
För att underlätta bekämpningen av skogsbranden i Asphyttan, Värmland, har MSB under tisdagen skickat en skogsbrandsdepå med släckutrustning innehållande drygt 20 km slang, motorsprutor, pumpar och en sexhjuling till räddningstjänsten. Depån kommer från en av MSB:s 13 skogsbrandsdepåer som MSB har placerade runt om i landet.

MSB manar till försiktighet på grund av extremt stor brandrisk

2018-05-25 kl. 17:48
Det är extremt stor brandrisk i flera större områden i Sverige och det råder eldningsförbud på många platser i landet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, uppmanar därför i ett myndighetsmeddelande allmänheten till stor försiktighet i skog och mark.

Krisberedskapsveckan 2018 – aktiviteter för ökad beredskap hos hushållen

2018-05-24 kl. 10:54
För att öka människors beredskap inför svåra påfrestningar på samhället arrangerar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), tillsammans med bland andra kommunerna, kampanjen Krisberedskapsveckan, 28 maj - 3 juni. Under kampanjveckan skickar MSB också ut broschyren Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll.

Det är just nu stor brandrisk i naturen!

2018-05-22 kl. 15:07
Det varma och torra vädret ger hög eller mycket hög brandrisk i skog och mark i stora delar av landet. Prognosen pekar på att den ökar under veckan. Var extra försiktig och gör vad du kan för att minska risken att orsaka en brand i naturen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17