Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Rapport om riskerna med resistenta tarmbakterier nu tillgänglig på engelska

2016-05-26 kl. 09:13
MSB publicerar i dag översättningen av rapporten Ökad förekomst av multiresistenta tarmbakterier - ett kunskapsunderlag inklusive scenarioanalys inom nationell risk- och förmågebedömning, vars svenska version publicerades i november 2015.

Lansering av handlingsplan för svenskt oljeskadeskydd och ny kunskapsöversikt över framtida riskbild

2016-05-25 kl. 09:00
Nu är den strategiska processen för nationellt oljeskadeskydd komplett. Sista delen i serien är handlingsplanen, som ger berörda aktörer stöd i vilka åtgärder som bör prioriteras för att nå strategins mål.

Förslag till nya föreskrifter om statliga myndigheters risk- och sårbarhetsanalyser

2016-05-24 kl. 08:23
Välkommen att lämna synpunkter på förslag till nya föreskrifter och allmänna råd om statliga myndigheters risk- och sårbarhetsanalyser senast den 10 juni.

Den senaste veckans händelser visar på vikten av källkritik

2016-05-20 kl. 18:43
Flera separata händelser inom loppet av en vecka har närmast övertydligt illustrerat hur sårbara och beroende vi är av fungerande elektroniska kommunikationssystem. MSB kan för närvarande inte se några samband mellan den senaste tidens händelser med mastsabotage, flygstopp, och störningar i biljettbokningen hos SJ. Viktigast nu är att dra lärdom av situationer då flera saker händer samtidigt och att vara källkritisk, då spekulationer och rykten lätt uppstår.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17