Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Taktisk reserv har visat sig effektiv

2018-07-29 kl. 11:00
Under fredagen den 27 juli uppstod tre skogsbränder i mellersta och södra Sverige som kunde hanteras tack vare snabb begäran från räddningsledare. Hjälp med vattenbombning av flygplan från den taktiska reserven av material och flygresurser, som finns i Växjö, gjorde att bränderna inte hann växa sig stora.

Aktuellt behov av brandbekämpningsresurser

2018-07-27 kl. 14:46
På grund av det mycket varma och torra vädret med extrema brandriskvärden i södra och mellersta Sverige under de kommande dagarna behöver beredskapen där stärkas. För att snabbt och effektivt kunna släcka nya uppkomna bränder behövs i första hand skopande brandflygplan.

MSB får rätt att begära ytterligare internationella brandbekämpningsresurser

2018-07-26 kl. 18:53
Det finns en risk att skogsbrandssituationen kan förvärras när risknivåerna uppnår extrema värden i nästan hela landet under de närmaste dagarna. För att hantera nya bränder har MSB fått klartecken från regeringen att begära internationellt bistånd vid räddningsinsatser i form av flygande brandbekämpningsresurser genom Partnerskap för fred (PFF) samt accepterat hjälp från Turkiet med ett skopande brandbekämpningsflygplan.

Information om eldningsförbud på olika språk

2018-07-25 kl. 11:26
Det finns ett stort behov av att informera om eldningsförbud så att så många som möjligt kan ta till sig av informationen. MSB arbetar därför med att ta fram texter på olika språk som kan användas av alla som har behov av att informera om eldningsförbud.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17