Till innehåll på sidan

MSB - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Värt att veta om Nato

Nu är Sverige medlem i Nato. Det kan väcka många frågor. Här hittar du information om vad Nato är, Natos värderingar och hur medlemskapet påverkar Sverige och dig som individ.

Beredskap för företag

Med förberedda företag blir Sveriges beredskap starkare. För att samhället alltid ska fungera är företagens förmåga att bedriva sin verksamhet, eller ställa om den till produktion av de varor och tjänster som efterfrågas, av största vikt.

Nytt nummer av Tjugofyra7 (pdf)

I senaste numret kan du bland annat läsa om att Kommunal tror på dispens för de flesta räddningstjänster – men inte tänker hantera 70 nya ansökningar om ett år igen.

Din insats är viktig för Sveriges beredskap

När vårt samhälle drabbas av olika kriser och påfrestningar behöver myndigheter och kommuner tillgång till extra resurser. Som medlem i en frivillig försvarsorganisation kan du bidra, både till att samhället fortsätter att fungera under kriser och krig och till att dina medmänniskor får stöd och hjälp.

Kriget i Ukraina

Information om MSB:s arbete med anledning av invasionen av Ukraina.

Jobba hos oss

Bli en del av oss, se vilka lediga jobb som finns just nu. 

Nyheter

21 mars 2024
Klockan 14.11

Flera aktuella frågor när beredskapsmyndigheterna möttes

Regeringsuppdrag om rapportering vid höjd beredskap, försörjningsanalyser och lärdomar från Ukraina stod i fokus när beredskapsmyndigheterna möttes på Chefsmöte Civil Beredskap (CCB). Dessutom diskuterades försvarsberedningens delrapport Kraftsamling och innehållet i broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” som ska uppdateras under året.
21 mars 2024
Klockan 7.00

Räddningstjänstens insatser under 2023

Nu finns statistiken över räddningstjänstens insatser i MSB:s nya statistikdatabas. Den kommunala räddningstjänsten larmades till cirka 96 600 inträffade eller befarade olyckor under förra året, vilket är på samma nivå sedan 2020.
19 mars 2024
Klockan 9.49

Ökat antal insatser till Ukraina under 2023

Varje år summerar MSB insatsverksamheten i en insatsrapport. Under året har över 340 internationella insatser genomförts varav närmare 180 stycken till Ukraina.
Till toppen av sidan