Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Seminarium | IoT - begrepp, risker och åtgärdsförslag

Tipsa om artikeln
Internet of Things (IoT), eller Sakernas Internet är ett begrepp som används för att beskriva att allt fler föremål, både för privat och industriellt bruk, utrustas med möjligheten att anslutas till internet och andra nätverk. Anslutningen kan ge fördelar och skapa många nya tjänster, men innebär också många utmaningar.
Datum: 21 jun 2018
Starttid: 09:15
Sluttid: 11:15
Sista anmälningsdag: 20 jun 2018
Ort: Stockholm
Lokal: MSB, Fleminggatan 14. Oceanen
Antal platser kvar: 2
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt - Platsantalet är begränsat

Vill du veta mer om vilka åtgärder och åtgärdsstrategier du och din organisation kan vidta för att minska riskerna? Vill du få en helhetsbild över och veta mer om begrepp så som sårbarhet, risk, hot, attackvektor och skyddsvärde? Vill du förstå mer av vad det innebär att IoT ofta fungerar som språngbräda mot egna eller andras system?

Vi vänder oss till en bred grupp av aktörer som är relevanta för IoT-säkerhet, såväl tillverkare och användare som till myndigheter. Du är välkommen oavsett om du har ett övergripande ansvar relaterat till området, arbetar med samhällets beroende av tekniska system och IoT-lösningar eller har ett tekniskt intresse för dessa frågor.

Program

09.15 Kaffe och fikabröd
09.30 Inledning - Avdelningen för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet | MSB
10.00 Presentation av rapporten IoT-relaterade risker och strategier - Vidar Hedtjärn Swaling, FOI
10.45 Frågor
11.15 Slut

Ladda ned som pdf

Publicerad: 2018-05-31 kl. 11:02
Kontakt:
No such user