Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Bättre balans – en nationell kampanjvecka 2015 för äldres säkerhet

MSB kommer inte att genomföra någon kampanj under 2016 däremot kan vi hänvisa till Socialstyrelsen som fått ett regeringsuppdrag inom området äldre och fallolyckor. Socialstyrelsen ska i dialog med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) genomföra en utbildningssatsning riktad till äldre kvinnor och män om hur äldre själva kan skydda sig mot fallolyckor. Arbetet ska ske i nära samarbete med organisationer på äldreområdet.

Socialstyrelsens kampanjsida "Balansera mera"

 

Informationsmaterialet som användes under kampanjveckan 2015 finns kvar på MSB:s hemsida under en tid för den som vill använda det som inspiration i andra kampanjer.

Bättre balans var en kampanjvecka som MSB genomförde i samarbete med regioner, kommuner och organisationer. Kampanjen  uppmärksammades på många sätt, allt ifrån tidningar, radio och TV. Temat var - Goda vanor för en friskare och säkrare vardag. Kampanjen genomfördes under vecka 40, den 28 september - 4 oktober 2015´.

Bilder från kampanjen - Bättre balans