Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Flyktingsituationen 2015

Hösten 2015 kom ett stort antal asylsökande till Sverige. MSB anordnade nationella samverkanskonferenser, tog fram lägesbilder och 23 september etablerade MSB en särskild organisation för att hantera flyktingsituationen.

1 oktober 2015 fick MSB ett regeringsuppdrag som förstärkte samordningsuppdraget, vilket innebar att MSB på nationell nivå skulle samordna ansvariga aktörers hantering av flyktingsituationen utan att det påverkade ansvarsprincipen. Det särskilda uppdraget upphörde 31 mars 2016.

Här kan du ta del av regeringsuppdraget.

Här kan du även ta del av rapporten som sammanfattar de åtgärder MSB gjorde inom ramen för regeringsuppdraget.

MSB var även delaktig i flera andra regeringsuppdrag, bland annat arbetade MSB tillsammans med Migrationsverket med att uppföra och förvalta tillfälliga asylboenden.

Uppdrag till Migrationsverket att uppföra och förvalta tillfälliga asylboenden

Uppdrag till länsstyrelserna att inventera förekomsten av befintliga platser för tillfälliga asylboenden

Händelser och insatser

MSB skickar stöd till Moçambique

2019-03-20 kl. 10:51
Hjälpbehovet är stort i Moçambique efter cyklonen Idai som drog in över landet förra veckan. MSB skickar nu flera experter som ska stödja FN att genomföra bedömningar till det drabbade området.

MSB stärker den nationella beredskapen ytterligare med brandbekämpningsflyg från Frankrike

2018-07-18 kl. 17:43
Risken för skogsbrand har varit extremt stor i stora delar av landet under en längre tid och nu har MSB återigen begärt stöd i form av brandbekämpningsflyg från EU. Frankrike har svarat på förfrågan och erbjuder nu två stycken brandbekämpningsflyg av samma typ som de italienska flygen.

MSB stärker den nationella beredskapen med brandbekämpningsflyg

2018-07-16 kl. 18:34
Risken för skogsbrand har varit extremt stor i stora delar av landet under en längre tid och nu har MSB åter begärt stöd i form av brandbekämpningsflyg från EU som kommer vara på plats i Sverige i 8 dagar från och med onsdag 18 juli.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21