Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Krisberedskapsveckan 2018 - stärkt beredskap och bättre riskkommunikation

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har MSB startat Krisberedskapsveckan, en årlig kampanj tillsammans med bland andra kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser. 2018 sammanfaller den med utskicket av broschyren "Om krisen eller kriget kommer" till alla hushåll - ett regeringsuppdrag.

Nu laddar vi inför Krisberedskapsveckan den 28 maj-3 juni. I samband med kampanjen skickas en broschyr om kriser, höjd beredskap och påverkanskampanjer till alla hushåll i landet.

Kampanjmaterial

Här finns det material som kan användas i samband med lokala aktiviteter under Krisberedskapsveckan 2018.

Om Krisberedskapsveckan 2018

Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som ska öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig.

FAQ om Krisberedskapsveckan och broschyr till hushållen

Svar på vanliga frågor om Krisberedskapsveckan, olika aktörers roller i kampanjen, MSB:s stöd till kommunerna och om broschyren "Om krisen eller kriget kommer" som skickas till alla hushåll vecka 22.

Riskkommunikation

Denna guide är till för dig som arbetar i en kommun och som ska berätta för kommuninvånare om deras egen krisberedskap.