Till innehåll på sidan

90 sekunder

90 sekunder är en serie erfarenhets- och utbildningsfilmer som främst vänder sig till blåljusmyndigheter som räddningstjänst, polis och ambulans.

Öppna verktyget - 90 sekunder

Detaljer

Målgrupp

 • Blåljuspersonal
 • Räddningstjänst
 • Ambulans
 • Polis

Ämneskategori

 • Räddningstjänst
 • Brandfarligt och explosivt
 • Olycksförebyggande
 • Brandskydd
 • Naturolyckor och klimat

Beställning

90 sekunder är en abonnemangstjänst.

Typ av system

 • Beslutsstöd

Syftet är att förmedla kunskaper, erfarenheter, nyheter och tips från verkliga händelser och insatser. 90 sekunder ska också stimulera den lokala utbildnings- och övningsverksamheten.

90 sekunder utkommer i reportageform cirka 16-20 gånger per år. Filmerna är uppdelade i olika kategorier, till exempel brand, trafik och sjukvård.

Starta eller avsluta din prenumeration av Nytt från 90 sekunder

 • Beställ 90 sekunder

  När du beställt ett 90 sekunder abonnemang får du en bekräftelse till din e-post och därefter får du tillgång till 90 sekunder. Abonnemanget blir aktivt dagen efter din beställning. Du behöver även skapa ett konto för inloggning på Min sida.

  Tänk på att vissa fält är obligatoriska att fylla i. Du kan inte skicka din beställning om du missat något av dem. De är markerade med *.

  Fakturering sker en gång årligen.Första året kommer du att få din faktura i slutet av året, därefter sker fakturering i början av året. Vi använder oss av betalningsvillkor 30 dagar netto.

  Beställ 90 sekunder

  Abonnemang

  Fakturaadress

  Kontaktperson

  Information om samtycke

  MSB behöver behandla personuppgifter om dig, så som uppgifter som kontakt- och fakturauppgifter. Informationen samlas in av MSB i syfte att fakturera och ge support, och det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som är personuppgiftsansvarig, organisationsnummer 202100-5984. Vi delar inte dina personuppgifter med tredjepart. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är avtal. Dina uppgifter kommer att sparas så sänge som du abonnerar på RIB eller 90 sekunder. MSB kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att MSB är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer MSB aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU/EES.

  Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta rib@msb.se. Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, invändning, eller begränsning av dina personuppgifter. Detta gör du genom att kontakta registrator@msb.se, du kan även kontakta vårt dataskyddsombud på 010-240 240. Om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

 • Kontakt och support 90 sekunder

  Om du råkar ut för ett problem, eller om du har någon fråga om 90 sekunder så har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna här. Supporten ingår i ditt 90 sekunder abonnemang.

  Inloggningsproblem

  Det finns olika skäl till att att du inte kan logga in.

  Här listas de vanligaste:

  1. Ditt konto är låst - Detta händer efter 3 misslyckade inloggningsförsök och du måste kontakta vår support.
  2. Din mailadress är inte kopplad till någon kund - Till varje organisation har en maildomän kopplats. Om du använder en annan maildomän, än den din organisation använder som standard, måste du kontakta vår support så vi kan koppla din epostadress till rätt organisation.
  3. Er brandvägg hindrar inloggningen från Play-sidan - Om så är fallet kan du logga in och se filmerna via Min sida men inte direkt på Play-sidan.Lösningen är att öppna port 9090.

  Glömt lösenord

  Har du glömt ditt lösenord? Fyll i din epost-adress på Min sida så skickar vi ett nytt lösenord till dig.

  Byta lösenord

  Om du vill byta lösenord eller uppdatera din profil gör du det på Min sida när du är inloggad.

  Kontakta oss

  Telefon: 010-240 55 30 (öppet helgfria vardagar 09:00-11:00)
  E-post: rib@msb.se

   

Träffa oss

Under 2019 har du chansen att träffa oss på flera mässor:

 • Westervik 24/7 - 16-17/5 (Västervik)
 • Skånsk Brandskyddsdag - 12/9  (Revinge)
 • Skadeplats – 25-27/9 (Uppsala)

Nyheter

6 september 2019
Klockan 13.47

Nytt 90 sekunder-reportage: Brand på avfallsanläggning

Sommaren 2017 larmades räddningstjänsten i Kiruna till en omfattande brand i en avfallsanläggning där krossat avfall på en yta av cirka 100 gånger 100 meter hade börjat brinna.
6 september 2019
Klockan 13.34

Nytt 90 sekunder-reportage: Nordens största räddningscentral

Storstockholms räddningscentral täcker stora delar av Stockholms län, hela Uppsala län, hela Gotlands län och delar av Västmanlands län med närmare 100 brandstationer knutna till sig.
2 september 2019
Klockan 11.11

MSB:s nationella helikopterberedskap i siffror

Den mest kritiska skogsbrandsäsongen är nu över. Under perioden 21 april till 31 augusti har MSB fått begäran om önskat helikopterstöd till 49 skogsbränder och nu är avtalet förlängt.
12 augusti 2019
Klockan 16.35

Insatser hyllades på årsdag

Ett år har passerat. Men erfarenheter tas fortfarande om hand, ärr behöver hanteras varligt. – När kameror släckts och det blivit väldigt tyst, följs det ofta av vemod och ensamhet. Vi har sagt att det inte ska hända här. Vi ska hålla ihop och vara lika starka som vi var under bränderna, säger Gävleborgs landshövding Per Bill i Kårböle.
9 juli 2019
Klockan 10.21

MSB stärker förmågan att fördela och mäkla resurser vid omfattande skogsbränder

För att använda samhällets samlade resurser effektivt har MSB utvecklat samarbetet med räddningstjänsten.

Senast granskad: 13 maj 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan